Эрүүл мэнд

Цайсан шоколад амь насанд халтай

Шоколадны гадар цайсан байвал идэж болдоггүй шууд хаядгийг олон хүн мэдэж аваасай. Хүнс хоол хөгзрөөд мууддаг шиг шоколад ч муудаж гадраа өөрчилдөг.

Цагаарсан шоколад хорт хавдар үүсгэдэг. Шоколадны бүтцэд найрлагаасаа шалтгаалан ялгаагүй муудах бүтээгдэхүүн ордог. Жишээ нь сүү, масло гэх мэт.

Мөн хадгалах горимоос шалтгаалан (хайлах, хөлдөх) муудаж цайдаг гэдгийг мэдээд хүүхдэдээ л цайрсан шоколад тоохгүй өгөх хэрэггүй.

Цайсан шоколад хэр олон хүүхэд идсэн бол…

Ядаж ээж, аав нь энэ талын мэдээлэлтэй болчихвол урь ороод хүүхэд шуухдын баяр болох дээр үрсээ цайсан шоколаднаас хамгаалах юм даа.

Хөлдөөж, хайлуулж горим алдсан шоколадаа мэдлэггүйг далимдуулж зардаг хүмүүс юуг ч гэж орж ирж мэдэх юм. Шинэ, цэвэр, удаж урвалд ороогүй, зөв горимоор хадгалсан шоколад хэзээ ч цайсан байдаггүйм. Аливаа хүнс шинэ, шимтэй дээрээ хүний биeд эм. Удсан хүнс угаасаа хор

Санал болгох нийтлэл

Сэтгэгдэл

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд Winnergy.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.

Back to top button
error: Content is protected !!