Эрүүл мэнд

Өндгийг хөргөгчинд хадгалж болохгүй шалтгааныг эрдэмтэд тайлбарлажээ

Өглөөний цайндаа хүмүүсийн хамгийн түгээмэл хэрэглэдэг хүнс бол өндөг. Тиймээс хүмүүс нэг дор олон өндөг худалдан авч, хөргөгч эсвэл өрөөний температурт хадгалдаг.

Өндгийг хадгалахтай холбоотой зөвлөмжийг та бүхэндээ хүргэж байна.

Өндгийг хөргөгчинд хадгалдаг хүмүүс салмонелла бактерийг биедээ авах эрсдэлтэй байдаг тиймээс хөргөгчинд хийж хадгалахгүй ёсгүй хэмээн АНУ-н эрдэмтэд мэдэгджээ.

Тэдний мэдээлснээр АНУ-д салмонелла бактериас хамгаалах хэд хэдэн хэмжүүр байдаг гэнэ:

  • Хяналт шалгалт
  • Угааж цэвэрлэх
  • Дэлгүүрт худалдаалагдаж буй өндөгнүүдээс сорьц авах гэх мэт.

Европт ихэнх тахиануудад салмонелла бактерийн эсрэг вакцин тарьдаг.  Ингэснээр уг бактериас санаа зовох хэрэггүй гэж үздэг байна.

Эрдэмтэд өндгийг өрөөний температурт 2-оос дээш цаг хадгалж болохгүй бөгөөд хэрэв өндөгний бүрхүүл дээр өвчин үүсгэгч жижиг организмоос сэргийлсэн хамгаалалт байхгүй бол, бид бактеритай өндөг хүнсэндээ хэрэглэх гэж байгаа эсэхээ мэдэх аргагүй юм гэж тайлбарлжээ.

Түүгээр зогсохгүй, энэ бактери нууцлаг тул хүнсний амт, үнэр эсвэл харагдах байдалд огтхон ч нөлөөлдөггүй байна.

Тахиа салмонелла бактериар халдварласан эсэхийг хэн ч мэдэх боломжгүй.

Тиймээс таны хүнсний дэлгүүр, фермер эсвэл хөршийнхөө хашаанаас худалдаж авсан өндөг салмонелла бактеритай байхыг үгүйсгэхгүй.

Тэгэхээр хэрэглэгчийн найдвартай газраас сонголт хийх, өндгийг хөргөгчид хадгалахгүй байх, өрөөний температурт дээр дурдсан цагаас илүү удаан байлгахгүй байх нь чухал юм.

Санал болгох нийтлэл

Сэтгэгдэл

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд Winnergy.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.

Back to top button
error: Content is protected !!