Хоолны жор
Даршилсан байцаа хэрхэн хийх жороо эзэгтэй нартайгаа хуваалцая
Орц:
- Байцаа~3кг
- Лууван~1кг
- Өргөст хэмх~500гр
- Амтат чинжүү~500гр
- Сонгино~800гр
- Давс~40гр /өөрийн амталгаагаар/
- Элсэн чихэр~30гр /өөрийн амталгаагаар/
- Хар перец~5гр
- Лаврын навч~5ш
- Гучугару~10гр
- Томат~400гр
- Ургамлын тос~300гр
Хийх аргачлал:
- Бүх орцуудаа арилгаж угааж цэвэрлээв жижиг шоо дөрвөлжин хэрчинэ.
- Эхлээд хийх савандаа тосоо хийж халаана. Дээрээс нь лаврын навч, хар перец, сонгиноо хийж зөөлөн галаар 2~3 минут хуурна.
- Байцаагаа нэмж хийнэ. Томатаа нэмээд сайтар хутгаж таглаад зөөлөн галаар 10 минут жигнэнэ.
- Дараа нь лууван чинжүү өргөст хэмхээ нэмээд хутгана. Давс, элсэн чихэр, гучугаругаа хийгээд хутгана.
- Дахин таглаад 5~8 минут зөөлөн галаар жигнэнэ.
- Ингээд бэлэн болсон салатаа сайн хөрсний дараа ариутгасан шилэндээ хийж хөргөгчинд хадгална.
Энэ орцоор хийхэд 6-7 шил болдог.