Хоолны жор
Амтат нарийн махан хуурганы жор
Орц
• 180 гр мах
• 278 гр амтат чинжүү
• 13 гр шар лууван
• 20 гр бөөрөнхий сонгино
• 5 гр сармис
• 14 гр тос
• 40 гр шөл
ХИЙХ АРГА:
1. Мах ногоог нарийн гонзгой хэрчинэ.
2. Халаасан тогоонд тос хийж шар лууван, сонгиныг хуурсаны дараа мах нэмж хутгаж хуурна.
3. Махны өнгө борлох үед давс, сонгино, сармис шөл хийж таглан 50-10 минут жигнэж болгоно.
4. Дараа нь нарийн хэрчсэн амтат чинжүүг нэмж 2-3 минут хуурч бэлэн болгоно.