Мэдээ
Бяслагтай тахианы цээж мах хийх амархан жор
2 хүний орц:
- 2 ш Тахианы цээж мах
- 40 гр Бяслаг
- 1 ш Улаан лооль
- 2 хумс Сармис
- 100 гр Мөөг
- 100 мл Цөцгий, Зөөхий
- 1 х/халбага томатны паста
- Давс, перец, карри, нунтаг улаан паприка. хатаасан яншуй
Хийх заавар:
- Тахианы цээж махаа уртааш нь уут гаргах маягаар зүсээд зүсэм бяслаг, 2 зүсэм улаан лооль хийгээд шүдний чигчлүүрийн модоор амыг нь хавна.
- Давс, перец, карри, улаан паприкагаар амтална.
- Яншуйгаа цацаарай.
- Хайруулын тавганд тос хийгээд 2 талаар нь бор шаргал болтол шараад түр гаргана. (Түүхий)
- Тосонд нь сармисаа татаад,мөөгөө угааж цэвэрлэж, хатаагаад хэрчээд шарна.
- 200 мл ус хийгээд цөцгийгөө хийнэ. Мөн томатны пастагаа хийж хутгаад тахианы цээж махаа хийгээд 15-
- 20 минут зөөлөн галаар болгоно.Шөл багасвал ус нэмж болно. Шингэн бол гурил хийж өтгөрүүлж болно.
- Тэгээд дуртай хачираа хийгээд амтархан идээрэй.