Хоолны жор
Гэрийн нөхцөлд алимтай бялуу хийж сурах хялбархан жорыг сураад аваарай
Орц:
- Масло – 175 гр
- Элсэн чихэр – 175 гр
- Гурил – 125гр
- Өндөг – 3ш
- Нарийн боовны хөөлгөгч – 3гр
- Нимбэгний хальс – 5 гр
- Ванилин – 1гр
- Алим – 200гр
- Интоор жимс – 15гр
- Сүүн крем – 50гр
- Сахарын пудр – 10гр
Хийх арга
- Маслоо тасалгааны температурт хайлуулж зөөллөн элсэн чихрээ нэмж жигд холино.
- Өндөгөө хагалаад, хагалсан өндөг дээрээ гурилаа шигшиж хийнэ.
- Алимны голыг авч хальслан алимаа ташуу нимгэн хэрчинэ.
- Масло, элсэн чихэр, өндөг, гурилны холимог дээрээ үрсэн нимбэгийн хальс, нарийн боовны хөөлгөгч, ванилинаа хийж жигд холин, зуурмагаа зуурч 5 минут орчим амраана.
- Амраасан гурилын зуурмаг дээрээ хэрчсэн алимаа хийж хэсэг хутгаад зуурмаг бэлэн болно.
- Бэлэн болсон зуурмагаа нарийн боовны хэвэнд хийж, шарах шүүгээгээ 200 градуст халааж 30 минут шарж, жигнэн бялуугаа болгоно.
Бэлэн болсон бялуугаа зурган дээрх байдлаар 6 зүсэм болгон хэрчиж чимэглээрэй. Хэрчиж бэлэн болсон бялуун дээрээ сахарын пудр цацаж, сүүн крем, шоколадны сироп, интоорын жимсээр чимэглэнэ.