Хоолны жор
Өндөгтэй зраз хийх амархан жорыг сураад аваарай
Орц /Хоёр хүний порц/
– Машиндсан мах – хагас кг
– Өндөг – 6 ширхэг
– Ургамлын тос – 0.5 литр
– Бүрмэл юмуу хатаасан талхны үйрмэг
– Сонгино, давс, бусад амтлагч
Хийх арга
- Эхлээд өндгөө 15 минут чанаад, хүйтэн усанд сойно.
- Энэ хооронд сонгиноо хэрчээд, махтайгаа холино. Махандаа давс, амтлагчаа хийгээд сайтар базаарай.
- Чанасан өндгөө хальсална. Хүнсний скоч дэлгээд түүн дээрээ махаа нимгэн тавиад арилгасан өндгөө голд нь тавиад бөөрөнхийлнө.
- Бөөрөнхийлсөн махаа нэг ширхэг хольсон өндгөнд дүрээд, бүрэгчээрээ бүрээд тосонд шарна.Шаргал өнгөтэй болтол нь эргүүлж шараарай.
- Дараа нь 180-200 градуст халаасан шарах шүүгээнд 20 минут шарах хэрэгтэй.
Ингээд л таны хоол бэлэн боллоо.